Баит Веган

Од Википедија — слободната енциклопедија
Медицински центар во населбата

Баит Веган (хебрејски :בית וגן) е населба која се наоѓа во југозападен Ерусалим, Израел. Во оваа населба живеат претежно евреи. Источно од Баит Веган се наоѓа херцелската гора и населбата Кирјат Хајовел и Гиват Мордекај. Во оваа населба се наоѓа и Шареј Ѕедак, медицински центар.