Ал-Исавија

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ал Исавија (арапски:العيسوية‎) е село кое се наоѓа во Источен Ерусалим, на скопуската гора, Израел. Во пописот од 2006 година, неговото население изнесувало 12 000 жители.