Силван

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поглед кон Силван

Силван (хебрејски:כפר השילוח) е населба која се наоѓа во Ерусалим, Израел. Во оваа населба живеат околу 45 000 луѓе, евреи и муслимани. Се наоѓа до стариот дел на градот и до Џабел Мукабер.