Прејди на содржината

Цинк хидроксид

Од Википедија — слободната енциклопедија
Цинк хидроксид
Zinc hydroxide
Назнаки
20427-58-1 Ок
ChemSpider 7988510 Ок
3Д-модел (Jmol) Слика
PubChem 9812759
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Изглед white powder
Густина 3.053 g/cm3, solid
Точка на топење
slightly soluble
Растворливост во alcohol insoluble
Опасност
Температура на запалување Non-flammable
Слични супстанци
Други анјони Zinc oxide
Други катјони Cadmium hydroxide
Дополнителни податоци
 Ок(што е ова?)  (провери)
Освен ако не е поинаку укажано, податоците се однесуваат на материјалите во нивната стандардна состојба (25 °C, 100 kPa)
Наводи

Цинк хидроксид Zn(OH)2 е неорганско хемиско соединение.