Тунел под Водно

Од Википедија — слободната енциклопедија


Тунелот под Водно е предложен тунел кој би поминувал под планината Водно и би го поврзувал Скопје со градот близнак - Сончев Град од другата страна на планината. Овој проект во својата програма го имаше кандидатот за градоначалник Страшо Ангеловски.