Прејди на содржината

Мосфетлспајр

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поглед кон Мосфетлспајр

Мосфетлспајр (исландски: Mosfellsbær) — град во западниот дел на Исланд, односно спаѓа во Западниот регион, брои околу 9.000 жители и е седми град по големина во Исланд. Градот е поврзан со копнен, воден и воздушен сообраќај. Рејкјавик и Мосфетлспајр, заедно со уште неколку градови се сметаат за најважни индустриски, стопански и културни центри на државата.