Кардир

Од Википедија — слободната енциклопедија

Кардир (исландски: Garður) — град во југозападниот дел на Исланд, односно спаѓа во регионот Јужен Полуостров, брои околу 1.450 жители и е дваесетипетти град по големина во Исланд. Градот е поврзан со копнен, воден и воздушен сообраќај. Кардир, заедно со уште неколку градови во земјата, се смета за еден од поважните и поголемите населени места во државата.

Грб на Кардир