Селтјарнарнес

Од Википедија — слободната енциклопедија

Селтјарнарнес (исландски: Seltjarnarnes) — град во југозападниот дел на Исланд, односно спаѓа во Престолнинскиот регион, брои околу 4.300 жители и е единаесетти град по големина во Исланд. Градот е поврзан со копнен, воден и воздушен сообраќај. Селтјарнарнес, заедно со уште неколку градови во земјата, се смета за еден од поважните и поголемите населени места во државата.

Грб на Селтјарнарнес