Прејди на содржината

Вогар

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поглед кон Вогар

Вогар (исландски: Vogar) — град во источниот дел на Исланд, односно спаѓа во регионот Јужен Полуостров, брои околу 1.160 жители и е дваесетидеветти град по големина во Исланд. Градот е поврзан со копнен, воден и воздушен сообраќај. Вогар, заедно со уште неколку градови во земјата, се смета за еден од поважните и поголемите населени места во државата.