Ерменска населба

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Улица во населбата

Ерменската населба е една од четирите антички квартали кој се наоѓа во стариот дел од Ерусалим, Израел. Ерменската населба се наоѓа во југозападниот дел на стариот дел. Во неа се влегува преку Јафа на север. Оваа е најмалата населба во стариот дел од Ерусалим