Википедија:Википедија 20

Од Википедија — слободната енциклопедија
Википедија 20

Денеска, 15 јануари, семрежната енциклопедија Википедија полни 20 години од своето постоење. На роденден се носи подарок, а најдобар подарок за една енциклопедија е пишување на статии. Ајде заедно да го прославиме роденденот на Википедија со пишување на нови статии или надополнување на постоечките.

Во списокот подолу запишете го вашиот подарок (нови или надополнети статии) од денеска 15 јануари 2021 година.

Список на „подароци“[уреди извор]

Бр. Корисник Придонеси
1 MB Во чест на Каталонија

ПОУМ

2 SirGoldenBlade Данска секира
3 Stojnaa Манастир Рибница во Паштриќ
4 Doni12345 Ингот
5 Виолетова Интеф I
6 Baek147 Катна
7 Banja147 Лагаш
8 Gorandonevski Пештера Равништарка
9 Forbidden History Пелагониска битка (1259 г.)
10 Drume.B Џеј Џеј Кејл
11 Intraterestrian Бруклин девет-девет
12 gordi Патување за Аркашон

Ѕидање на сонцето

13 Корисник:Mario Stamenkoski Дика Мем
14 Корисник:Vale Trajkoska Рима Маркова
15 Корисник:Lili Arsova Вила Блед
16 Dandarmkd Симин Хан (Н)
17 Корисник:Petar Barsa Инез Фунг
18 Корисник:‎Simona Trajkoska Боб Морли‎
19 Корисник:‎Krstevska123 Наваполацк‎
20 Корисник:Vila Rosa Краткокрила цистикола

Мочуришна пеперутка

21 Ina pet Исак Самоковлија
22 Корисник:Damjan Petreski Оригиналните ( ТВ СЕРИЈА )
23
24
25