Шаблон:Ct

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

{{{име на тимот}}}

Икона за документација Шаблонска документација[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Во професионалниот друмски велосипедизам, името на екипата обично е име на спонзорот, кое вообичаено се менува секоја година. Овој шаблон се користи за да се однесува на екипата и затоа бидете сигурни дека името е точно.

Ако два спонзора се користат во името на екипата, имињата на спонзорите ќе бидат поделени со цртичка. Образецот ct се обидува да го користи овој стил, иако не сите екипни шаблони се променети.

Употреба[уреди извор]

Поврзано: {{ct|име|година}}, каде име е (UCI)-код на велосипедската екипа, а година (незадолжително) е година.

Неповрзано: {{ct|име|година|nolink=да}}, каде име е (UCI)-код на велосипедската екипа, а година (незадолжително) е година.

Име[уреди извор]

Следните кодови се вклучени: (целосниот список може да се најде на Категорија:Податоци за велосипедските тимови)

Ова се однесува на следните екипи, азбучно наредено по најновото екипно име:

Година[уреди извор]

Во велосипедизмот, имињата на екипата се менуваат со спонзорите и така иста екипа може да има целосно различно име во различни години. Затоа, година може да се наведе. Ако не е наведена година, најнеодамнешното име може да се користи. Ако екипата го сменила името на пола година, двете имиња се разликуваат со додавање буква. На пример, екипата која моментално е познат како Тинкоф:

Код Резултат Забелешка
{{ct|SAX}} Тинкоф нема наведено година
{{ct|SAX|1998}} Тим хоум-Џек & Џонс името на тимот во сезоната 1998.
{{ct|SAX|1999}} Тим хоум-Џек & Џонс името на тимот во сезоната 1999.
{{ct|SAX|2000}} Тим Мемори Кард-Џек & Џонс
{{ct|SAX|2001}} ЦСЦ-Тискали
{{ct|SAX|2002}} ЦСЦ-Тискали
{{ct|SAX|2003}} Тим ЦСЦ
{{ct|SAX|2004}} Тим ЦСЦ
{{ct|SAX|2005}} Тим ЦСЦ
{{ct|SAX|2006}} Тим ЦСЦ
{{ct|SAX|2007}} Тим ЦСЦ
{{ct|SAX|2008a}} Тим ЦСЦ името на екипата што го имала во првиот дел од сезоната во 2008.
{{ct|SAX|2008b}} Тим ЦСЦ Саксо Банк името на екипата што го имала во последниот дел од сезоната во 2009.
{{ct|SAX|2009}} Тим Саксо Банк
{{ct|SAX|nolink=true}} Тинкоф најновото име на екипата, неповрзано.
{{ct|SAX|1998|nolink=true}} Тим хоум-Џек & Џонс името на екипата во 1998, неповрзано.

Ако се додаде непозната година, шаблонот ќе покаже лош резултат, на пример

Ако ова се случи, тоа може да биде дека сте направиле грешка или дека годината не е додадена во шаблонот сè уште. Ако годината треба да биде во шаблонот, додадете ја или побарајте тоа да се направи.

Поврзано[уреди извор]