Паликир

Од Википедија — слободната енциклопедија
Сурфање на Паликир од светска класа

Паликир е главен град на Сојузните Држави на Микронезија од 1989 кога го замениле Колонија. Градот има вкупно население од 5.771 жител. Паликир се наоѓа на островот Понпеи.


Паликир (во северозападната страна) во рамките на островот Понпеј