Прејди на содржината

Мост (филм)

Од Википедија — слободната енциклопедија
„Мост“
РежисерКоле Манев
ПродуцентСтеван Ацевски
СценаристКоле Манев
Главни улогиЈордан Симонов
Зорица Панчиќ
Предраг Павловски
Васил Шишков
Кирил Ристоски
Рубенс Муратовски
Александар Шехтански
Петре Арсовски
Бедија Беговска
Мите Грозданов
Љупка Џундева
Катина Иванова
Кирил Андоновски
Димитар Костов
Магдалена Ризова Черних
Кирил Гравчев
Кица Ивковска-Велјановска
Јордан Витанов
Слободан Степановски
Анастас Тановски
Премиера2006
ЗемјаМакедонија Македонија

Мостмакедонски филм од 2006 година во режија на Коле Манев.[1]

Глумец Улога
Јордан Симонов Пројо
Зорица Панчиќ Благуна
Предраг Павловски Димитри
Васил Шишков Дамјан
Рубенс Муратовски Никола
Александар Шехтански Поп
Кирил Ристоски Манојле
Бедија Беговска Темјана
Мите Грозданов Марко
Кирил Андоновски Митре
Димитар Костов Тимотеј
Љупка Џундева Катерина
Петре Арсовски Славеј
Јордан Витанов Огнен
Кирил Гравчев Јовче
Анастас Тановски Павло
Кица Ивковска-Велјановска Велика
Слободан Степановски Трајан
Магдалена Ризова Черних Марија
Самоил Дуковски Атанасие
Виолета Шапковска Сестра на Марија
Катина Иванова Софка
Борис Панзов Калин
Георги Бисерков Зидар
Ристе Бошковски Васил