Википедија:Кориснички кутии/Компјутери

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Хардвер[уреди извор]

КОД РЕЗУЛТАТ ШТО ВОДИ ОВДЕ?

{{Корисник:КК/лаптоп}}

Laptop 01.svg Овој корисник придонесува со користење на лаптоп.
Што води овде?

Оперативни системи[уреди извор]

КОД РЕЗУЛТАТ ШТО ВОДИ ОВДЕ?

{{Корисник:КК/xp}}

Vista icon.svgОвој корисник употребува Windows XP.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисник Виста}}

Own windows logo vista.svg Овoj корисник користи Microsoft Windows Vista.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисник win7}}

Vista icon 45x45.pngОвој корисник користи Windows 7
Што води овде?

{{Корисник:КК/Виндоуз7}}

Crystal Project app kllckety.png
Овој корисник придонесува користејќи Windows 7.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисник Linux}}

Linux Овој корисник придонесува користејќи Линукс.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисник slackware}}

Slackware-mascot.pngОвој корисник користи Slackware.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисник kubuntu}}

KubuntuОвој корисник користи Kubuntu.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисник Debian}}

Debian-logo-notext.png Овој корисник придонесува користејќи Debian.
Што води овде?

{{Корисник:КК/дос}}

C:\>_
Овој корисник користи DOS (кога Виндоус заебава).
Што води овде?

Прелистувачи[уреди извор]

КОД РЕЗУЛТАТ ШТО ВОДИ ОВДЕ?

{{Шаблон:Корисник Firefox}}

Firefox Овој корисник придонесува користејќи Mozilla Firefox.
Што води овде?

{{Корисник:КК/mozilla 3.0}}

Firefox Овој корисник придонесува користејќи Mozilla Firefox 3.0
Што води овде?

{{Шаблон:КК Internet Explorer 7}}

IE7Globe.png

Овој корисник користи
Што води овде?

{{Корисник:КК/Internet Explorer 8}}

IE7Globe.png

Овој корисник користи
Што води овде?

{{Корисник:КК/Google Chrome}}

Овој корисник допринесува користејќи Google Chrome.
Што води овде?

{{Корисник:КК/Опера}}

0 Овој корисник придонесува користејќи Опера.
Што води овде?

Софтвер и програмирање[уреди извор]

КОД РЕЗУЛТАТ ШТО ВОДИ ОВДЕ?

{{Корисник:КК/хакерска култура}}

Glider.svgОвој корисник се интересира за хакерската култура.
Што води овде?

{{Корисник:КК/msn_msgr}}

Transpusers.png

Овој корисник користи
Што води овде?

{{Корисник:КК/winamp}}

Nuvola apps cache.png
Овој корисник придонесува користејќи Winamp.
Што води овде?

Интернет[уреди извор]

КОД РЕЗУЛТАТ ШТО ВОДИ ОВДЕ?

{{Корисник:КК/Google}}

Google Овој корисник користи Google како негов основен пребарувач.
Што води овде?

{{Корисник:КК/Yahoo}}

Yahoo! Овој корисник користи Yahoo! како негов основен пребарувач.
Што води овде?

{{Корисник:КК/adsl}}

ADSL Овој корисник придонесува преку
ADSL конекција.
Што води овде?

{{Корисник:КК/блог}}

Crystal kwrite.png
Овој корисник одржува сопствен блог.
Што води овде?

{{Корисник:КК/imdb}}

Applications-multimedia.svg
Овој корисник придонесува на |Internet Movie Database.
Што води овде?

{{Корисник:КК/yahoo_mail}}

Y!
Овој корисник користи Yahoo! Mail како е-мејл сервис.
Што води овде?