Википедија:Кориснички кутии/Системи на пишување

Од Википедија — слободната енциклопедија

Глаголица[уреди извор]

КОД РЕЗУЛТАТ ШТО ВОДИ ОВДЕ?

{{Шаблон:Корисничка кутија/Глаголица}}

Овој корисник има добри познавања од глаголицата.
Што води овде?

Кирилица[уреди извор]

КОД РЕЗУЛТАТ ШТО ВОДИ ОВДЕ?

{{Шаблон:Корисничка кутија/Кирилица}}

ЅЃ Овој корисник има целосно познавање на кирилицата.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисничка кутија/Кирилица 4}}

ЅЃ-4
ə
Овој корисник има скоро целосно познавање на кирилицата.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисничка кутија/Кирилица 3}}

ЅЃ-3
ə
Овој корисник има напредно познавање на кирилицата.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисничка кутија/Кирилица 2}}

ЅЃ-2
ə
Овој корисник има средно познавање на кирилицата.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисничка кутија/Кирилица 1}}

ЅЃ-1
ə
Овој корисник има основно познавање на кирилицата.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисничка кутија/Кирилица 0}}

ЅЃ
ə-0
Овој корисник не разбира кирилица.
Што води овде?

Латиница[уреди извор]

КОД РЕЗУЛТАТ ШТО ВОДИ ОВДЕ?

{{Шаблон:Корисничка кутија/Латиница}}

L Овој корисник има целосно познавање на латиницата.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисничка кутија/Латиница 4}}

L-4
ə
Овој корисник има скоро целосно познавање на латиницата.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисничка кутија/Латиница 3}}

L-3
ə
Овој корисник има напредно познавање на латиницата.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисничка кутија/Латиница 2}}

L-2
ə
Овој корисник има средно познавање на латиницата.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисничка кутија/Латиница 1}}

L-1
ə
Овој корисник има основно познавање на латиницата.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисничка кутија/Латиница 0}}

L
ə-0
Овој корисник не разбира латиница.
Што води овде?

МФА[уреди извор]

КОД РЕЗУЛТАТ ШТО ВОДИ ОВДЕ?

{{Шаблон:Корисничка кутија/МФА}}

мфа
ə
Овој корисник има целосно познавање на Меѓународната фонетска азбука.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисничка кутија/МФА 4}}

мфа-4
ə
Овој корисник има скоро целосно познавање на Меѓународната фонетска азбука.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисничка кутија/МФА 3}}

мфа-3
ə
Овој корисник има напредно познавање на Маѓународната фонетска азбука.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисничка кутија/МФА 2}}

мфа-2
ə
Овој корисник има средно познавање на Меѓународната фонетска азбука.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисничка кутија/МФА 1}}

мфа-1
ə
Овој корисник има основно познавање на Меѓународната фонетска азбука.
Што води овде?

{{Шаблон:Корисничка кутија/МФА 0}}

мфа
ə-0
Овој корисник не ја разбира Меѓународната фонетска азбука .
Што води овде?

Хангул[уреди извор]

КОД РЕЗУЛТАТ ШТО ВОДИ ОВДЕ?

{{Шаблон:Корисничка кутија/Хангул}}

한글 Овој корисник може да чита и пишува на Хангул .
Што води овде?

{{Шаблон:Корисничка кутија/Хангул основно}}

한글 Овој корисник има основно познавање на Хангул .
Што води овде?

Останато[уреди извор]

КОД РЕЗУЛТАТ ШТО ВОДИ ОВДЕ?

{{Шаблон:Корисничка кутија/МК букви}}

Н’ Л’ Овоі корисник е за прочистуван’е на македонската азбука и врак’ан’е на буквите н’, л’ и і
Што води овде?