Список на податотеки

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Оваа службена страница ги прикажува сите подигнати податотеки.

Список на податотеки
Прва страницаПретходна страницаСледна страницаПоследна страница
Датум Име Минијатура Големина Опис
02:28, 26 мај 2019 Mediterranean games logo.gif (податотека) 2 КБ {{Податоци за неслободна слика |Опис = Знаме на Средоземните игри |Извор = File:Mediterranean games logo.gif |Дел = цело |Ниска_резолуција = да |други_информации = }} {{Образложение за неслободна слика |Статија = Средоземни игри |Намена = Илустрирање на настанот |Заменливост = нема }}
02:59, 28 март 2019 A27 Map.jpg (податотека) 181 КБ {{Слика-опис |Опис= Карта на Автопатот 27 (А27) во Егејска Македонија, Грција. |Извор= el:Αρχείο:A27 Map.jpg |Датум= 2013 |Автор= Blackdevilkostas (од [http://www.openstreetmap.org/ OpenStreetMap]) |Други_верзии= }}
07:02, 16 март 2019 Skopskipat.jpg (податотека) 503 КБ {{Слика-опис |Опис= Автопатот А2 (Европски пат Е65) на излез од Скопје. |Извор=en:File:Skopskipat.jpg |Датум= 25 декември 2011 |Автор= Evlekis |Други_верзии= }}
07:22, 13 јули 2018 IPNI logo4 1.png (податотека) 14 КБ {{Податоци за неслободна слика |Опис = Лого на Меѓународниот индекс на растителни имиња (IPNI) |Извор = en:File:IPNI logo4 1.png |Дел = цело |Ниска_резолуција = да |други_информации = }} {{Образложение за неслободна слика |Статија = Меѓународен индекс на растителни имиња |Намена = Илустрирање на темата |Заменливост = нема }}
14:07, 11 јули 2018 Злетовска Клисура.jpg (податотека) 309 КБ {{Слика-опис |Опис=Поглед на Злетовската Клисура |Извор= Македонска енциклопедија, том I, МАНУ, 2009 |Датум= непознат |Автор= МАНУ |Други_верзии= }}
02:58, 10 јули 2018 Občina Velenje grb.jpg (податотека) 19 КБ {{Податоци за неслободна слика |Опис = Грб на Велење |Извор = sl:Slika:Občina Velenje grb.jpg |Дел = цело |Ниска_резолуција = да |други_информации = }} {{Образложение за неслободна слика |Статија = Велење |Намена = Илсутрација на градот и општината |Заменливост = нема }}
07:36, 13 мај 2018 Official Emblem Of Andhra Pradesh.jpeg (податотека) 29 КБ {{Податоци за неслободна слика |Опис = Амблем на сојузната држава Андра Прадеш во Индија. |Извор = en:File:Official Emblem Of Andhra Pradesh.jpeg |Дел = цел |Ниска_резолуција = да |други_информации = }} {{Образложение за неслободна слика |Статија = Андра Прадеш |Намена = Илустрирање на сојузната држава. |Заменливост = нема }}
12:08, 27 април 2018 Commonwealth Games Federation seal.svg (податотека) 180 КБ {{Слика-опис |Опис = Амблем на Сојузот на Комонвелтските игри |Извор = en:File:Commonwealth Games Federation seal.svg (таму од [http://www.thecgf.com/about/CGF_Brand_Standards_Manual_2008.pdf овој документ]) |Датум= непознат |Автор= Сојуз на Комонвелтските игри |Други_верзии= }}
06:37, 5 април 2018 Lovinac (grb).gif (податотека) 5 КБ {{Податоци за неслободна слика |Опис = Грб на општината Ловинац во Личко-сењската жупанија, Хрватска. |Извор = hr:Datoteka:Lovinac (grb).gif (изр. Жељко Хајмер) |Дел = цела |Ниска_резолуција = да |други_информации = }} {{Образложение за неслободна слика |Статија = Ловинац |Намена = Обележје за распознавање на општината. |Заменливост = нема }}
05:43, 21 јануари 2018 Provincia di Trieste-Stemma.png (податотека) 65 КБ {{Слика-опис |Опис= Грб на покраината Трст, Италија. |Извор= it:File:Provincia di Trieste-Stemma.png |Датум= непознат |Автор= GJo |Д...
11:34, 19 јануари 2018 Грб на Степногорск.jpg (податотека) 155 КБ {{Слика-опис |Опис= Грб на градот Степногорск, Казахстан. |Извор= [http://stepinfo.kz/news/1464] |Датум= 2017 |Автор= Град Степногорск |Други_верзии= }}
11:20, 19 јануари 2018 Түркістан.png (податотека) 11 КБ {{Слика-опис |Опис= Амблем на градот Туркестан, Казахстан. |Извор= kk:Сурет:Түркістан.png |Датум= непознат |Автор= Град Тур...
11:56, 9 јануари 2018 Света Матрона Московска - опачина.jpg (податотека) 219 КБ {{Слика-опис |Опис= Опачина на колекционерската монета „Света Матрона Московска“ во издание на [[Н...
11:56, 9 јануари 2018 Света Матрона Московска - лице.jpg (податотека) 158 КБ {{Слика-опис |Опис= Лице на колекционерската монета „Света Матрона Московска“ во издание на [[НБРМ...
10:56, 9 јануари 2018 Јарец 100 ден - лице.jpg (податотека) 1,13 МБ {{Слика-опис |Опис= Лице на колекционерската монета „Јарец“ со номинална вредност од 100 ден. во издание н...
10:56, 9 јануари 2018 Јарец 100 ден - опачина.jpg (податотека) 1,25 МБ {{Слика-опис |Опис= Опачина на колекционерската монета „Јарец“ со номинална вредност од 100 ден. во издан...
10:53, 9 јануари 2018 Водолија 100 ден - опачина.jpg (податотека) 2,27 МБ {{Слика-опис |Опис= Опачина на колекционерската монета „Овен“ во издание на НБРМ, 2018 г. |Извор= [http://...
10:53, 9 јануари 2018 Водолија 100 ден - лице.jpg (податотека) 2,02 МБ {{Слика-опис |Опис= Лице на колекционерската монета „Овен“ во издание на НБРМ, 2018 г. |Извор= [http://www.nb...
10:50, 9 јануари 2018 Стрелец - опачина.jpg (податотека) 19 КБ {{Слика-опис |Опис= Опачина на колекционерската монета „Стрелец“ во издание на НБРМ, 2014 г. |Извор= [http://www.nbrm.mk/ns-news...
10:49, 9 јануари 2018 Риби - опачина.jpg (податотека) 20 КБ {{Слика-опис |Опис= Опачина на колекционерската монета „Риби“ во издание на НБРМ, 2015 г. |Извор= [http://www.nbrm.mk/ns-newsarticle-kova...
10:47, 9 јануари 2018 Рак - опачина.jpg (податотека) 1,12 МБ {{Слика-опис |Опис= Опачина на колекционерската монета „Рак“ во издание на НБРМ, 2015 г. |Извор= [http://www.nbrm.mk/ns-newsarticle-kovana_p...
10:46, 9 јануари 2018 Овен - опачина.jpg (податотека) 21 КБ {{Слика-опис |Опис= Опачина на колекционерската монета „Овен“ во издание на НБРМ, 2015 г. |Извор= [http://www.nbrm.mk/ns-newsarticle-kova...
10:35, 9 јануари 2018 Јарец 10 ден - опачина.jpg (податотека) 19 КБ {{Слика-опис |Опис= Опачина на колекционерската монета „Јарец“ во издание на НБРМ, 2014 г. |Извор= [http://www....
10:31, 9 јануари 2018 Девица - опачина.jpg (податотека) 20 КБ == Опис == {{Слика-опис |Опис= Опачина на колекционерската монета „Девица“ во издание на НБРМ, 2014 г. |Извор= [http://www.nbrm...
10:28, 9 јануари 2018 Водолија 10 ден - опачина.jpg (податотека) 18 КБ {{Слика-опис |Опис= Опачина на колекционерската монета „Водолија“ во издание на НБРМ, 2015 г. |Извор=...
10:24, 9 јануари 2018 Вага - опачина.jpg (податотека) 21 КБ {{Слика-опис |Опис= Опачина на колекционерската монета „Вага“ во издание на НБРМ, 2014 г. |Извор= [http://www.nbrm.mk/ns-newsarticle-kova...
10:20, 9 јануари 2018 Близнаци - опачина.jpg (податотека) 769 КБ {{Слика-опис |Опис= Опачина на колекционерската монета „Близнаци“ во издание на НБРМ, 2015 г. |Извор= [http://www.nbrm.mk/ns-...
10:11, 9 јануари 2018 Бик - опачина.jpg (податотека) 18 КБ == Опис == {{Слика-опис |Опис= Опачина на колекционерската монета „Бик“ во издание на НБРМ, 2015 г. |Извор= [http://www.nbrm.mk/ns-newsa...
06:02, 9 јануари 2018 Скорпија - опачина.jpg (податотека) 21 КБ {{Слика-опис |Опис= Опачина на колекционерската монета „Скорпија“ во издание на НБРМ, 2014 г. |Извор= [http://www.nbrm.mk/ns-...
06:01, 9 јануари 2018 Лав - опачина.jpg (податотека) 19 КБ {{Слика-опис |Опис= Опачина на колекционерската монета „Лав“ во издание на НБРМ, 2014 г. |Извор= [http://www.nbrm.mk/ns-newsarticle-kovana_p...
05:45, 9 јануари 2018 Хороскоп - лице.jpg (податотека) 14 КБ {{Слика-опис |Опис= Лице на секоја од колекционерските пари од серијата „Хороскоп“ на НБРМ |Извор= [http://www.nbrm.mk/ns-newsarticle-kovana-para-za-kolekcionerski-celi...
05:33, 9 јануари 2018 Триптих НБРМ.jpg (податотека) 316 КБ {{Слика-опис |Опис= Збирка ковани пари „Триптих“ во издание на НРБМ, 2017 г. |Извор= [http://www.nbrm.mk/ns-newsarticle-komple...
08:12, 11 декември 2017 ВикиПроект Пиринска Македонија.svg (податотека) 34 КБ {{Слика-опис |Опис= Лого на ВикиПроект „Пиринска Македонија“. |Извор= [[:Податотека:Пиринска...
03:14, 11 декември 2017 Раседни структури во Македонија.svg (податотека) 917 КБ {{Слика-опис |Опис= Раседни структури во Македонија со јачина. Епицентрална карта. |Извор= [http://www.moepp.gov.mk/wp-content/uploads/2016/12/STUDIJA_PRIRODA.pdf ''...
10:00, 9 декември 2017 Лубен и Баба Сач од Церско Поле.jpg (податотека) 271 КБ {{Слика-опис |Опис= Поглед на Лубен (десно) и Баба Сач (лево) од Церско Поле. |Извор= ''Студија за геодиверзитетот и геонаследството на Р...
10:57, 4 декември 2017 Уво-Буковец.jpg (податотека) 86 КБ {{Слика-опис |Опис= Парот вулкански купи Уво-Буковец кај с. Близанци, Кратовско. |Извор= ''Студија за геодиверзитетот и геонаследството...
05:34, 4 декември 2017 Здравчи Камен.jpg (податотека) 129 КБ {{Слика-опис |Опис= Вулканското грло Здравчи Камен кај с. Шлегово, Кратовско. |Извор= ''Студија за геодиверзитетот и геонаследството на...
23:58, 3 декември 2017 Пилав Тепе.jpg (податотека) 203 КБ {{Податоци за неслободна слика |Опис = Поглед на вулканската купа Пилав Тепе кај с. Шопур, Штипско. |Извор = ''Студија за геодиверзитетот...
10:53, 3 декември 2017 Буковик од Влаина.jpg (податотека) 148 КБ {{Податоци за неслободна слика |Опис = Поглед на вулканската купа Буковик од планината Влаина кај Пехчево. |Из...
03:14, 26 ноември 2017 Leda2(moon).jpg (податотека) 10 КБ {{Податоци за неслободна слика |Опис = Снимка на Леда (месечина на Јупитер) направена од Чарлс Ковал при нејзиното открива...
10:40, 21 ноември 2017 Древеник (планина).jpg (податотека) 111 КБ {{Слика-опис |Опис= Предел на планината Древеник, југозападна Македонија. |Извор= {{ГеодивГеонас|глава= Древеник |стран...
07:40, 18 ноември 2017 Витачево.jpg (податотека) 256 КБ {{Податоци за неслободна слика |Опис = Поглед на висок предел на висорамнината Витачево. |Извор = ''Студија за геодиверзитетот и геонаслед...
07:33, 18 ноември 2017 Калата - наоѓалиште.jpg (податотека) 129 КБ {{Слика-опис |Опис= Карта на археолошкото наоѓалиште (антички утврден град) на островот Калата (Калиманско Ез.) и околината. Автор: |Извор=...
06:16, 18 ноември 2017 Калата.jpg (податотека) 147 КБ {{Податоци за неслободна слика |Опис = Поглед на островот Калата во Калиманското Езеро. |Извор = И. Милевски, 2015 г. (во ''...
13:18, 15 октомври 2017 Seal of Minnesota.svg (податотека) 242 КБ {{Податоци за неслободна слика |Опис = Грб на сојузната држава Минесота во САД. |Извор = en:File:Seal of Minnesota.svg |Дел = цел |Ниска_резолуција = да...
13:16, 15 октомври 2017 Chickasaw seal.svg (податотека) 295 КБ {{Податоци за неслободна слика |Опис = Грб (амблем) на народот Чикасо во САД. |Извор = en:File:Chickasaw seal.svg |Дел = цел |Ниска_резолуција = да |друг...
10:58, 15 октомври 2017 Texas Alamo Flag.svg (податотека) 42 КБ {{Слика-опис |Опис= Борбено знаме на Битка кај Аламо. Иако не се веело на самата битка, подоцна станало симбол за борбата з...
14:36, 9 октомври 2017 NZ one dollar reverse.jpg (податотека) 31 КБ {{Податоци за неслободна слика |Опис = Опачина на монета на 1 новозеландски долар. |Извор = en:File:NZ one dollar reverse.jpg |Дел = цела |Ниска_резолуци...
16:01, 19 септември 2017 Clockwork orange.jpg (податотека) 75 КБ {{Податоци за неслободна слика |Опис = Корица на првото (англиско) издание на романот Пеколен портокал (1962) на [[Ен...
15:09, 19 септември 2017 Perinaldo-Stemma.png (податотека) 28 КБ {{Податоци за неслободна слика |Опис = Грб на општината Периналдо, Лигурија, Италија. |Извор = File:Perinaldo-Stemma.png |Дел = цело |Ниска_резолуц...
Прва страницаПретходна страницаСледна страницаПоследна страница