Разлика помеѓу преработките на „Фридрих Вилхелм Јозеф фон Шелинг“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
с
нема опис на уредувањето
с
с
| death_place = Бад Рагац, [[Швајцарија]]
| school_tradition = [[идеализам]] |
main_interests = „натурфилозофија“„философија на природата“, [[природознание]], [[естетика]], [[религија]], [[метафизика]], [[епистемологија]] |
influences = [[Платон]], [[Јакоб Беме|Беме]], [[Барух Спиноза|Спиноза]], [[Готфрид Лајбниц|Лајбниц]], [[Имануел Кант|Кант]], [[Фридрих Хајнрих Јакоби|Јакоби]], [[Јохан Готфрид Хердер|Хердер]], [[Јохан Волфганг фон Гете|Гете]], [[Фридрих Хелдерлин|Хелдерлин]], [[Јохан Готлиб Фихте|Фихте]] |
influenced = [[Георг Вилхелм Фридрих Хегел|Хегел]], [[Семјуел Тејлор Колриџ|Колриџ]], [[Сорен Кјеркегор|Кјеркегор]], [[Мартин Хајдегер|Хајдегер]], [[Паул Тилих|Тилих]], [[Чарлс Сендерс Пирс|Пирс]], [[Јохан Волфганг фон Гете|Гете]], [[Емил Факенхајм|Факенхајм]], [[Славој Жижек|Жижек]], [[Олаво де Карваљо|Карваљо]]

Прегледник