Прејди на содржината

Предлошка:Вина

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка

Предлошка:Template display

This is a navigational template created using {{navbox}}. It can be transcluded on pages by placing {{Вина}} below the standard article appendices.

Почетна видливост

Како да го прилагодувате приказот на предлошката
  • Користете {{Вина |state=collapsed}}  за предлошкава да се прикаже во скриена состојба.
  • Користете {{Вина |state=expanded}}  за предлошкава да се прикаже во раширена (полна) состојба.
  • Користете {{Вина |state=autocollapse}}  за предлошкава да се прикаже во скриена состојба само ако има друга ваква хоризонтална предлошка на страницата.
  • autocollapse е наместено на ќе биде стандарден начин на приказ.

Навигационите кутии и другите предлошки што ги користат атрибутите navbox или vertical-navbox не се прикажуваат на мобилната верзија на Википедија, која ја посетуваат огромен број читатели.

TemplateData

A navigational box that can be placed at the bottom of articles.

Предложни параметри[Уредување на податоци за предлошки]

ПараметарОписТипСтатус
Statestate

The initial visibility of the navbox

Предложени вредности
collapsed expanded autocollapse
Низапредложен

Трансклузии на предлошката

Предлошка:Check completeness of transclusions