Прва македонска кошаркарска лига 2013/14 - Разигрување

Од Википедија — слободната енциклопедија

Првата македонска кошаркарска лига 2013/14 - Разигрување била конечната фаза на Првата македонска кошаркарска лига 2013/14. Разигрувањата започнале на 17 мај, а завршиле на 3 јуни 2014 година. Четири екипи играле во разигрувањето преку пласманот од Супер лигата. Разигрувањето го освоил МЗТ Аеродром и така станал првак на сезоната.

Костур[уреди | уреди извор]

  Полуфинале Финале
                             
  1  МЗТ Аеродром 100 20 -  
4  Лирија 81 0 -  
  1  МЗТ Аеродром 96 83 95 88 -
  2  Работнички 79 89 80 79 -
2  Работнички 88 51 79
  3  Кожув 81 87 66  

Полуфинале[уреди | уреди извор]

(1) МЗТ Аеродром против (4) Лирија[уреди | уреди извор]

17 мај
2014
19:30
Извештај МЗТ Аеродром 100, Лирија 81    Спортски центар Борис Трајковски, Скопје
Гледачи: 800
МРТ собраниски канал
Четвртини: 27-21, 20-21, 28-22, 25-17
Пое: Т. Гечевски 21
Ско: Ѓ. Чековски 9
Дод: С. Синовец 6
Пое: А. Нешовиќ 27
Ско: Д. Тасовски 5
Дод: А. Нешовиќ, Г. Самарџиев 3
МЗТ Аеродром води во серијата, 1-0
22 мај
2014
Лирија 0, МЗТ Аеродром 20   
МЗТ Аеродром ја освоил серијата, 2-0
  • Лирија не нашла сала за одигрување на натпреварот; Службена победа за МЗТ Аеродром.[1]

Ова било прва серија во разигрувањата помеѓу овие две екипи.

(2) Работнички против (3) Кожув[уреди | уреди извор]

17 мај
2014
19:00
Извештај Работнички 88, Кожув 81    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 600
Четвртини: 24-19, 21-25, 27-23, 16-14
Пое: Б. Красиќ 29
Ско: Д. Кнежевиќ 19
Дод: Б. Красиќ 5
Пое: С. Чупковиќ, М. Пековиќ 19
Ско: И. Пенов 9
Дод: И. Мијајловиќ 7
Работнички води во серијата, 1-0
20 мај
2014
19:30
Извештај Кожув 87, Работнички 51    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 1,450
МРТ собраниски канал
Четвртини: 20-12, 28-20, 15-8, 24-11
Пое: С. Чупковиќ 16
Ско: С. Чупковиќ 8
Дод: Д. Караџовски 8
Пое: В. Колман, Д. Кнежевиќ 14
Ско: В. Колман 9
Дод: Б. Красиќ, Д. Соколов 2
Израмнета серијата, 1-1
23 мај
2014
19:30
Извештај Работнички 79, Кожув 66    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 600
МРТ собраниски канал
Четвртини: 19-18, 27-15, 19-13, 14-20
Пое: Д. Кнежевиќ 25
Ско: Д. Кнежевиќ 12
Дод: Д. Соколов 6
Пое: М. Пековиќ 19
Ско: З. Гоцевски 7
Дод: Д. Караџовски 3
Работнички ја освоил серијата, 2-1

Финале[уреди | уреди извор]

(1) МЗТ Аеродром против (2) Работнички[уреди | уреди извор]

27 мај
2014
19:30
Извештај МЗТ Аеродром 96, Работнички 79    Спортски центар Борис Трајковски, Скопје
Гледачи: 5,000
МРТ собраниски канал
Четвртини: 21-26, 28-15, 23-15, 24-23
Пое: С. Синовец, Д. Стојановски 19
Ско: И. Маринковиќ 10
Дод: А. Цветковиќ 9
Пое: Д. Соколов 19
Ско: Д. Соколов 6
Дод: повеќемина-3 2
МЗТ Аеродром води во серијата, 1-0
29 мај
2014
19:30
Извештај Работнички 89, МЗТ Аеродром 83    Спортски центар Борис Трајковски, Скопје
Гледачи: 2,200
МРТ собраниски канал
Четвртини: 19-22, 12-23, 34-20, 24-18
Пое: Д. Соколов 21
Ско: повеќемина-4 4
Дод: Д. Соколов 6
Пое: Д. Стојановски 21
Ско: С. Шеховиќ 6
Дод: А. Цветковиќ 3
Израмнета серијата, 1-1
1 јуни
2014
19:30
Извештај МЗТ Аеродром 95, Работнички 80    Спортски центар Борис Трајковски, Скопје
Гледачи: 5,000
МРТ собраниски канал
Четвртини: 25-19, 32-23, 19-22, 19-16
Пое: С. Синовец 23
Ско: У. Лучиќ 10
Дод: А. Цветковиќ 4
Пое: Д. Кнежевиќ, Д. Мираковски 14
Ско: В. Колман 8
Дод: Д. Соколов 4
МЗТ Аеродром води во серијата, 2-1
3 јуни
2014
19:30
Извештај Работнички 79, МЗТ Аеродром 88    Спортски центар Борис Трајковски, Скопје
Гледачи: 5,800
МРТ собраниски канал
Четвртини: 20-28, 19-18, 22-15, 18-27
Пое: В. Колман, Г. Икониќ 17
Ско: Д. Соколов 7
Дод: Д. Мираковски 5
Пое: Ѓ. Чековски 21
Ско: Ѓ. Чековски 8
Дод: С. Синовец 11
МЗТ Аеродром ја освоил серијата, 3-1

Наводи[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]