Леополдштат

Од Википедија — слободната енциклопедија
Леополдштат
Leopoldstadt
Податоци
Површина: 19,27 км2
Население: 90 914 (2001)
Густина: 4 717,9 д/км²
Началник: Герхард Кубик (SPÖ)
Уебсајт: www.wien.gv.at/innerestadt

Леополдштат (германски: Leopoldstadt) е вториот округ во Виена.