Ландштрасе

Од Википедија — слободната енциклопедија
Ландштрасе
Landstraße
Податоци
Површина: 7,42 км2
Население: 81 281 (2001)
Густина: 10 954,3 д/км²
Началник: Ерих Хоенбергер (SPÖ)
Уебсајт: www.wien.gv.at/innerestadt

Ландштрасе (германски: Landstraße) е третиот округ во Виена.