Прејди на содржината

Изненадување (чувство)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Глумицата Керол Бернет глуми изненадување

Изненадувањето е краткотрајна емоционална состојба која е резултат од доживувањето на некој неочекуван настан.