Задоволство

Од Википедија — слободната енциклопедија

Задоволството е чувство кој човекот го доживува кога ќе исполни некоја своја тежина, желба. Среќата е состојба на интензивно задоволство, човекот чувствува среќа кога ќе исполни нешто што долго го посакувал, а вложеното време и труд во исполнувањето на дотичната желба го зголемува чувството.