Еугенол

Од Википедија — слободната енциклопедија
Еугенол
Eugenol
Eugenol 3D
Назнаки
97-53-0 Ок
ChEMBL ChEMBL42710 Ок
ChemSpider 13876103 Ок
3Д-модел (Jmol) Слика
PubChem 12636
UNII 3T8H1794QW Ок
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Густина 1.06 g/cm3
Точка на топење
Точка на вриење
Опасност
Температура на запалување {{{value}}}
Дополнителни податоци
 Ок(што е ова?)  (провери)
Освен ако не е поинаку укажано, податоците се однесуваат на материјалите во нивната стандардна состојба (25 °C, 100 kPa)
Наводи

Еугенол е органско соединение присутно кај некои видови растенија, особено кај карамфилчето и неговото етерно масло.