Влада на Руската Федерација

Од Википедија — слободната енциклопедија

Владата на Руската Федерација (руски: Правительство Российской Федерации) е највисокиот федерален орган на извршната власт во Руската Федерација.

Премиер: Димитриј Медведев Медведев.png 2012-05-078 мај 2012
Прв вицепремиер на Русија: Игор Шувалов Шувалов.png 2008-05-1212 мај 2008
Заменик на премиерот: Олга Голодец Голодец.png 2012-05-2121 мај 2012
Заменик на премиерот: Аркадиј Дворкович Дворкович.png 2012-05-2121 мај 2012
Заменик на премиерот: Дмитриј Козак Козак.png 2008-10-1414 октомври 2008
Заменик на премиерот: Дмитриј Рогозин Рогозин.png 2011-12-2323 декември 2011
Заменик на премиерот: Владислав Сурков Сурков.png 2011-12-2727 декември 2011
Полномоштен претставик на премиерот во сојузните окрузи: Александар Хлопонин Хлопонин.png 2010-19-0119 јануари 2010
Министер за внатрешни работи Владимир Колоколцев 2012-05-2121 мај 2012
Министер за вонредни ситуации Владимир Пучков Пучков.png 2012-05-2121 мај 2012
Министер за здравство Вероника Скворцова Скворцова.png 2012-05-2121 мај 2012
Министер за надворешни работи Сергеј Лавров Лавров.png 2004-03-099 март 2004
Министер за култура Владимир Медински Мединский.png 2012-05-2121 мај 2012
Министер за одбрана Анатолиј Сердјуков Сердюков.png 2007-02-1515 февруари 2007
Министер за образование и наука Дмитриј Ливанов Ливанов.png 2012-05-2121 мај 2012
Министер за развој на Далечниот Исток Виктор Ишаев Ишаев.png 2012-05-2121 мај 2012
Министер за кримски работи Олег Савелјев Oleg Savelyev.png 2014-03-3131 март 2014
Министер за природни ресурси и екологија Сергеј Донски Донской.png 2012-05-2121 мај 2012
Министер за трговија Денис Мантуров Мантуров.png 2012-05-2121 мај 2012
Министер за економски развој Олег Говорун Говорун.png 2012-05-2121 мај 2012
Министер за комуникации Николај Никифоров Nikolai Nikiforov 240x170.png 2012-05-2121 мај 2012
Министер за земјоделство Николај Фјодоров Фёдоров.png 2012-05-2121 мај 2012
Министер за спорт и туризам Виталиј Мутко Vitaly Mutko 01.png 2008-05-1212 мај 2008
Министер за транспорт Максим Соколов Соколов.png 2012-05-2121 мај 2012
Министер за труд и социјална заштита Максим Топилин Топилин.png 2012-05-2121 мај 2012
Министер за финансии Антон Силуанов Силуанов.png 2011-12-1616 декември 2011
Министер за правда Александар Коновалов Коновалов.png 2012-05-2112 мај 2008
Министер за економски развој Андреј Белоусов Белоусов.png 2012-05-2121 мај 2012
Министер за енергетика Александар Новак Новак.png 2012-05-2121 мај 2012
Министер без ресор: Михаил Абизов Абызов.png 2012-05-2121 мај 2012