Портал:Спорт

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
уреди   

СПОРТ

Basketball.png
Pictgram bicycle man.svg

Спорт е поим под кој се подразбира нормална физичка активност или вештина изведена под јавно прифатени правила и со цел да рекреира: за натпреварување, за сопствено уживање, за усовршување, за развивање на вештина, или за комбинација од наведените. Она што го карактеризира секој спорт е јасната цел, комбинирана со впечатокот за индивидуална (или тимска) вештина или способност.

уреди   

Избрана статија

уреди   

Дали знаете...


уреди   

Избрана слика

уреди   

Категории

[<b>×</b>] Аеробик
Лов
Шах
уреди   

Субпортали

уреди   

Спорт на останатите вики проекти...

Викивести
(англиски)
Викицитат
(англиски)
Викиризница
(англиски)
Викиизвор
(англиски)
Викикниги
(англиски)