Науката во 1986 година

Од Википедија — слободната енциклопедија
Години во науката
Поврзани теми од периодот

1986 година во науката опфаќа некои значајни настани.

Настани[уреди | уреди извор]

Биологија и медицина[уреди | уреди извор]

Вселена[уреди | уреди извор]

Други[уреди | уреди извор]

Награди[уреди | уреди извор]