2010-ти

Од Википедија — слободната енциклопедија
Милениум: 3-ти милениум
Векови: 20-ти век21-ви век22-ри век
Децении: 1980-ти 1990-ти 2000-ти2010-ти2020-ти 2030-ти 2040-ти
Години: 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019

2010-тите („две илјади и десеттите“) — десетлетие кое започна на 1 јануари 2010 и заврши на 31 декември 2019 г. Ова беше второто десетлетие на XXI век и III милениум.

Настани[уреди | уреди извор]

  • ...

Личности[уреди | уреди извор]

  • ...

Откритија[уреди | уреди извор]

  • ...