Вулкан (бог)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Вулкан во римската митологија е бог на огинот и на ковачкиот занает. Бил сопруг на најубавата римска божица - Венера. Во грчката митологија e Хефест.

Теми во римската митологија
Важни богови:
Легендарна историја
Римска религија
Грчки/римски мит споредени
Други рустикални богови: