Аргеј I

Од Википедија — слободната енциклопедија

Аргеј I бил крал на Македонија од околу 678 п.н.е. до околу 640 п.н.е.. Го наследил татка си Пердика I. По него, наследникот на престолот бил неговиот син Филип I.

Споменат е од Херодот по 8.138 и од Јунијан Јустин.

Претходник
Пердика I
Крал на Античка Македонија
678 п.н.е.–640 п.н.е.
Наследник
Филип I