Прејди на содржината

30 ноември (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
1900  Оскар Вајлд — англиски писател од ирско потекло.
1921  Амандус Шварц — германски математичар.
1947  Ернст Љубич — германско-американски режисер
1953  Франсис Пикабија — француски сликар.
1957  Паја Јовановиќ — српски сликар.
1977  Милош Црњански — српски и југословенски писател и дипломат.
2009  Милорад Павиќ — српски писател.
2011  Илија Зимбо — македонски солист, камерен музичар и прв флејтист во оркестарот на Македонската опера и балет.
2018  Џорџ Х. В. Бушпретседател на САД.