Цар Урош

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај


Српскиот цар Урош (1355-1371) владее во времето на интензивното распаѓање на оваа веќе разединета феудална држава. Неговата смрт го означи крајот и на привидната централна власт на државата.