Прејди на содржината

Минатото лето на Балканот

Од Википедија — слободната енциклопедија
Минатото лето на Балканот
Режирана одКуршат Басар
УлогиМустафа Јашар
Бедија Беговска
Фуркан Палали
Елјеса Касо
Мушереф Лозана
Фирдаус Неби
Перихан Ејупи-Туна
Ерман Шабан
Луран Ахмети
Сузан Акбелге
Тони Михајловски
Наџи Шабан
Билјана Јовановска
Игор Ангелов
Борис Чоревски
Хазал Каја
Тарду Флордун
Сузан Максут
Осман Али
Зекир Сипахи
Земја на потеклоТурција
Првичен јазиктурски
Бр. на сезони1
Бр. на епизоди4
Производство
Продуцент(и)Куршат Басар
Прикажување
Првично прикажување2012

Минатото лето на Балканот - турска серија снимена во Македонија (Битола) во режија на Куршат Басер.

Глумец Улога
Мустафа Јашар Нијази
Бедија Беговска Сузан
Фуркан Палали Ариф
Хазал Каја Емине
Тони Михајловски
Елјеса Касо Реџеп Ага
Ерман Шабан Мустафа
Игор Ангелов Бугарски началник
Фирдаус Неби Хилми
Сузан Акбелге
Тугџе Казаз Зејнеп
Борис Чоревски Пашата
Луран Ахмети Виктор
Серчан Бадур
Сузан Максут
Гулсим Али Ајше
Перихан Ејупи-Туна Зехра
Мушереф Лозана Муксинет
Наџи Шабан Алексеј
Билјана Јовановска Фиданка
Атила Клинче Мартин
Caner Music
Зекир Сипахи
Габриела Петрушевска
Слободан Степановски Командирот
Петар Димоски Никола
Благоја Спиркоски Џумерко
Зејнеп Кумрал
Јордан Симонов