Википедија:Образовна програма:ООУ „Круме Кепески“ 18/19

Од Википедија — слободната енциклопедија
Лого на Образовната програма на Википедија

Образовната програма на Википедија во ООУ „Круме Кепески“ има за цел да помогне во подобрување на постоечките и создавање на нови статии од разни области на Википедија на македонски јазик од страна на учениците на основното училиште „Круме Кепески“ во Скопје. Во извршување на предвидените активности може да се вклучат и останатите википедијанци. Потфатот треба да опфати категоризација, надополнување и презентација на темите кои ги обработуваат учениците. Страницата на потфатот и соодветните потстраници содржат основни принципи кои би требало да помогнат во насочување на работата.

Работата на учесниците во овој образовен потфат е насочена кон остварување на следните цели:

  • создавање нови квалитетни статии од различни области;
  • подобрување на квалитетот и надополнување на постоечките статии;
  • зголемување на обемот на стручни содржини од различни области на македонски јазик.

Членови[уреди извор]

Бр. Корисник Статија
1 Andrej Stojanovski
2. Petar Radeski
3. Андреј 123
4. Мила пупкова
5. Stefan milenkovski04
6. ФилипМихајлоски04
7. Valerija.radeska.10
8. Kristijan Cvetanovski
9. Василије04
10. Mihaeladimitrovska004
11. Ilija Milcevski
12. Ivazdraveska004
13. LukaVojneski
14. PipoLino2203
15. Кети17
16. MarioMat004
17. MarijaMagdalena004
18. MagdalenaNikol004
19. Petar Demovik
20. Петар О
21. Петар Р
22. ДамеЈовески
23. Кристијан Цветановски
24. Филип Миха04
25. Hristijan Celeski

Галерија[уреди извор]

17.10.2018
11.12.2018