4 август (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
1060  Анри I — француски крал.
1875  Ханс Кристијан Андерсендански писател.
1890  Иван Мажураниќхрватски поет и политичар.
1908  Радое Домановиќ — српски писател.
1981  Драган Бојаџиев — македонски музички публицист.
1984  Ричард Бартон — велшки глумец.
1911  Александар Радев — бугарски политичар.