Драган Бојаџиев

Од Википедија — слободната енциклопедија

Драган Бојаџиев (Тетово, 18 февруари 1930 - Охрид, 4 август 1981 е македонски музички публицист. Студирал на Одделот за историја на музиката на Музичката академија во Љубљана. Дипломирал на Теориско-наставничкиот оддел на ФМУ во Скопје. Бил соработник и долгогодишен главен музички уредник на Радио Скопје. Авторм е на прилози, коментари и критики во емисиите на Радиото и во периодичните публикации.[1]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Македонска енциклопедија. I (I. изд.). Скопје: МАНУ. ISBN 978-608-203-024-1.