Категорија:Предлошки за име на јазик според ISO 639-код

Од Википедија — слободната енциклопедија

Оваа категорија содржи предлошки што даваат име на јазик според ISO 639, главно врз основа на кодовите од ISO 639-1, ISO 639-2 или ISO 639-3. Се користат во предлошката {{Lang}} (кој пак се користи во многу други предлошки) за категоризирање на статии што содржат текст кој не е напишан на македонски јазик.

Можат да се користат и други „кодови“ по избор на оние што ди одржуваат предлошките: На пример zh-t за традиционален кинески. Ова овозможува и полни имиња кои се преведуваат самите на себеси (на пр. француски -> француски)

Страници во категоријата „Предлошки за име на јазик според ISO 639-код“

Прикажани се 108 од вкупно 108 страници во категоријата.