Западна астрологија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Астрологија
Почетоци
Историја на астрологијата
Историја на астрономијата
Астрологија и астрономија
Традиции
Вавилонска астрологија
Арапска и персиска астрологија
Кинеска астрологија
Египетска астрологија
Хеленско-римска астрологија
Индиска астрологија
Исламска астрологија
Сидерална астрологија
Западна астрологија
Видови
Хороскоп
Натална астрологија
Годишен хороскоп
Хорарна астрологија
Мундана астрологија
Категории
Астролози
Портал:Астрологија


Западна астрологија е систем на астрологијата кој е популарен во западните земји. Потекнува од Месопотамија од 2 милениум п.н.е., од каде е проширена низ целиот свет.

Наводи[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]