Воздушни знаци

Од Википедија — слободната енциклопедија

Во астрологијата постои поделба на знаците според четирите елементи: оган, земја, воздух и вода. Воздушните знаци се сметаат за знаци со мисловна енергија. Воздухот е недопирлив и невидлив елемент. Но, потребен е за да дишеме, и мозокот не може да функционира без него. Воздухот може да го распали огнот, да ги расфрли камењата, да ги разбрани водите. Со други зборови, најблиску ги допира останатите три елементи.

Сите воздушни знаци имаат свој воздушен квалитет: благо пролетно ветре (Близнаците), студен есенски ветар (Вагата) или студен виор (Водолијата). Тие ги шират идеите, ги поврзуваат сите луѓе. Воздухот кружи, тој е во умот, стимулира и резонира.

Воздушни знаци[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]