Друштво на Македонците во Романија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

„Друштвото на Македонците во Романија“ (Asociatia Macedonenilor din Romania) e здружение на романски граѓани од македонско етничко потекло.

Во ДМР членуваат околу 800 Македонци, од различни делови на Романија. Еден од раководителите на друштвото (заменик-претседател) е Лилиана Димитреску, која истовремено е пратеник во романскиот парламент каде го претставува македонското малцинство.