Википедија:Уредувачки натпревари 2020/Статистика

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Во текот на 2020 година се одржале уредувачки натпревари на следните теми:

  1. Википедија:Уредувачки натпревари/Населени места во Пиринска Македонија;
  2. Википедија:Уредувачки натпревари/СИЕ Пролет 2020;
  3. Википедија:Уредувачки натпревари/Потребни статии; и
  4. Википедија:Уредувачки натпревари/Македонска енциклопедија.

Учесници[уреди извор]

Број Маратон Учесници
1. Населени места во Пиринска Македонија Тиверополник, Hristijan Kicho, Bjankuloski06, Marijaz22, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Инокентиј (Ж)
2. СИЕ Пролет 2020 Тиверополник, Chnitke, P.Nedelkovski, Bjankuloski06, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Инокентиј (Ж)
3. Потребни статии DrasDoncevski, SirGoldenBlade, Ina pet, Krstevska123, Damjan Kirovski, Nesakamdaznam, Marijaz22, Varelov Ivan, Najmila, Petkovski1, Velichovskas, Kole23, Виолетова (Ж), MacedonianBoy (Ж), Инокентиј (Ж), Kiril Simeonovski (Ж)
2. Македонска енциклопедија Тиверополник, P.Nedelkovski, Chnitke, BlueEagle1, Kiril Simeonovski (Ж), Ehrlich91 (Ж), Инокентиј (Ж)
  • (Ж) — член на жири-комисија

Статистики[уреди извор]

Мерка Опис Натпревар Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија Населени места во Пиринска Македонија 1
СИЕ Пролет 2020 159
Потребни статии 123
Македонска енциклопедија 330
Вкупно 613
Подобрени статии вкупен број на подобрени постоечки статии на Википедија Населени места во Пиринска Македонија 141
СИЕ Пролет 2020 1
Потребни статии 0
Македонска енциклопедија 18
Вкупно 160
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници на натпреварите Вкупно 21

Поврзано[уреди извор]