Википедија:Уредувачки натпревари 2020

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Shared Knowledge Logo.svg
Уредувачки натпревари.svg
Кратенки:
ВП:УН

Уредувачките натпревари за 2020 година во организација на „Споделено знаење“.

Прв натпревар[уреди извор]

Населени места во Пиринска Македонија[уреди извор]

Пиринска Македонија-Контури.svg

Уредувачкиот натпревар на тема „Населени места во Пиринска Македонија“ бил одржан од 3 февруари до 2 март 2020 година. Учесниците можеле да уредуваат постоечки или да создаваат нови статии.

Наградите за овој натпревар биле предвидени да се вредносни купони за производи по избор на добитникот.

 • вредносен купон во вредност од 12.000 денари за освоено прво место;
 • вредносен купон во вредност од 6.000 денари за освоено второ место;
 • вредносен купон во вредност од 3.000 денари за освоено трето место;
 • вредносен купон во вредност од 5.000 денари за најдобра статија; и
 • вредносен купон во вредност од 5.000 денари за т.н. посебна награда.

СИЕ Пролет 2020[уреди извор]

CEE Spring Logo vertical-t.svg

Уредувачкиот натпревар на тема „СИЕ Пролет 2020“ бил одржан од 21 март до 20 март 2020 година. Учесниците можеле да уредуваат постоечки или да создаваат нови статии.

Наградите за овој натпревар биле предвидени да се вредносни купони за производи по избор на добитникот.

 • вредносен купон во вредност од 10.000 денари за освоено прво место;
 • вредносен купон во вредност од 5.000 денари за освоено второ место;
 • вредносен купон во вредност од 3.000 денари за освоено трето место;
 • вредносен купон во вредност од 4.000 денари за најдобра статија;
 • вредносен купон во вредност од 2.000 денари за најдобар постоечки корисник; и
 • вредносен купон во вредност од 2.000 денари за најмногу уредени статии.

Потребни статии[уреди извор]

Shared Knowledge Logo.svg
Glam Macedonia.svg

Уредувачкиот натпревар на тема „Потребни статии“, во соработка со корисничката група ГЛАМ Македонија, бил одржан од 15 април до 15 мај 2020 година. Учесниците можеле да уредуваат постоечки или да создаваат нови статии.

Наградите за овој натпревар биле предвидени да се вредносни купони за производи по избор на добитникот.

 • вредносен купон во вредност од 5.000 денари за освоено прво место;
 • вредносен купон во вредност од 3.000 денари за освоено второ место;
 • вредносен купон во вредност од 2.000 денари за освоено трето место.


Македонска енциклопедија[уреди извор]

Македонска енциклопедија.jpg

Уредувачкиот натпревар на тема „Македонска енциклопедија“ бил одржан од 3 август до 2 септември 2020 година. Учесниците можеле да уредуваат постоечки или да создаваат нови статии.

Наградите за овој натпревар биле предвидени да се вредносни купони за производи по избор на добитникот.

 • вредносен купон во вредност од 12.000 денари за освоено прво место;
 • вредносен купон во вредност од 6.000 денари за освоено второ место;
 • вредносен купон во вредност од 3.000 денари за освоено трето место;
 • вредносен купон во вредност од 5.000 денари за најдобра статија;
 • вредносен купон во вредност од 2.000 денари за најдобар нов корисник; и
 • вредносен купон во вредност од 3.000 денари за посебна награда.

Википедиин азиски месец 2020[уреди извор]

WAM logo without text.svg

Уредувачкиот натпревар на тема „Википедиин азиски месец 2020“ бил одржан од 1 до 30 ноември 2020 година. Учесниците можеле да уредуваат постоечки или да создаваат нови статии.

Наградите за овој натпревар биле предвидени да се вредносни купони за производи по избор на добитникот.

 • вредносен купон во вредност од 12.000 денари за освоено прво место;
 • вредносен купон во вредност од 6.000 денари за освоено второ место;
 • вредносен купон во вредност од 3.000 денари за освоено трето место;
 • вредносен купон во вредност од 5.000 денари за најдобра статија;
 • вредносен купон во вредност од 2.000 денари за најдобар нов корисник; и
 • вредносен купон во вредност од 3.000 денари за посебна награда.

Поврзано[уреди извор]