Јазици во Танзанија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Јазикот банту свахили напишан на арапско писмо на облеката на жена од Танзанија (почетокот на 1900-тите)

Во Танзанија се говорат многу јазици, но најголем дел од населението зборува на свахили. Затоа тој е државен јазик и лингва франка, заедно со англискиот.

Останати јазици:

Надворешни врски[уреди | уреди извор]