3 април (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Портрет на Џејмс Кларк Рос од 1834 г.
Портрет на Џејмс Кларк Рос од 1834 г.
Јоханес Брамс
Јоханес Брамс
1171  Филип од Наблус — седмиот Голем мајстор на витешкиот ред Темплари.
1287  Хонориј IVримски папа.
1862  Џејмс Кларк Рос — британски поморски истражувач.
1882  Џеси Џејмс — американски разбојник (р. 1847).
1897  Јоханес Брамс — германски композитор, пијанист и диригент.
1990  Сара Вон — американска џез пејачка (р. 1924).
1950  Курт Веил — германско-американски композитор.
1897  Греам Грин — англиски писател (р. 1904).
1915  Надежда Петровиќ — српска сликарка.
2015  Боб Барнс — американски рок-музичар, член на групата „Линард скинард“ (Lynard Skynard).
2016  Чезаре Малдини — италијански фудбалер и тренер.