21 март (починале)

Од Википедија — слободната енциклопедија
1556  Томас Кранмер — водач на Англиската реформација.
1656  Џејмс Ашер — англиски архиепископ.
1762  Никола Луј де Лакај — француски астроном.
1910  Надар — француски фотограф.
1915  Фредерик Тејлор — американски машински инженер.
1936  Александар Глазунов — руски композитор и диригент.
1938  Џон Бејтс Кларк — американски економист.
1987  Роберт Престон — американски глумец.
1991  Ведат Далокај — турски архитект.
1994  Лили Дамите — француска глумица.
1994  Дак Рамбо — американски артист.
1998  Галина Уланова — руска балерина.
2013  Пјетро Менеа — италијански атлетичар и политичар.
2013  Димче Мешковски — македонски глумец.