Разлика помеѓу преработките на „Разговор со корисник:Кукушанец“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
::Добро дека ме присети за него и за неговите мемоари:
{{Cquote|Кога зборувам за македонскиот народ ги имам предвид на прво место македонските Славјани. Под името македонски народ по тоа време мекедонските дејатели го разбираа целото население на Македнија, т.е. зборот Македонци имаше поскоро географски карактер ...Кога револуционерната организација беше основана и почна да работи, ја започнува својата работа најнапред среде оние Македонци кои се викаа Бугари... (с.21)}}[[User:Подпоручикъ|Подпоручикъ]] <small>([[User talk:Подпоручикъ|разговор]])</small> 14:38, 17 март 2009 (UTC)
Поважни се делата од зборовите. Дали зборовите извадени од контекстот воопшто се индикативни за конкретната историска личност?
--[[User:Кукушанец|Кукушанец]] <small>([[User talk:Кукушанец|разговор]])</small> 16:24, 20 март 2009 (UTC)
97

уредувања

Прегледник