Разлика помеѓу преработките на „Нилосахарски јазици“

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Според лингвистот Џозеф Гринберг, во оваа фамилија на јазици влегуваат следните јазични групи:
# Комуски јазици ([[Комански јазици]] и [[Гумуски јазик]])
# [[Сахарски јазици]] (вклучувајќи го и [[КанурискиКанурски јазик]])
# [[Сонгајски јазици]]
# [[Фурски јазици]]

Прегледник