Кулијачки јазици

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Кулијачките јазици се понекогаш наречени и рубски јазици е мала група на јазици што се зборуваат во Уганда. Тие се дел од нило-сахарските јазици и најверојатно се дел од подгрупата на источносудански јазици. Во оваа група спаѓаат јазиците: