Промени

Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
с
 
==== Користење несоодветен [[Википедија:Прирачник за стилот|стил на пишување]] и [[Помош:Како да уредам страница|речник]]====
Неискусните кориснци најчесто не се запознаени со правилата за пишување на Википедија и нејзините граматички стандарди (на пр. како да создадат внатрешни и/или надворешни врски, кога одредени зборови треба да бидат болдирани или закосени, итн.) Наместо да ги ословувате таквите уредници како вандали, едноставно објаснете им ги начелата за стил и пишување од прва рака - можеби со давањето насока да ги погледаат напатствијата на [[ПомошВП:Како да уредам страницаКАКО]] или [[Википедија:Прирачник за стилот]] значително ќе им го олесните уредувањето.
 
==== [[Википедија:Уредувачко војување|Уредувачко војување]] ====

Прегледник